Mythen en sprookjes van De Lichtdichter

Esther van Eenennaam en Janne van Berkel vormen het kunstenaarsduo De Lichtdichter. Ze hebben zich toegelegd op analoge fotografie. In de donkere kamer drukken ze iedere foto handmatig af. Niet alleen op papier, maar bijvoorbeeld ook op hout of marmer. Esther en Janne zoeken naar een samenspel tussen beeld en materiaal.

Voor hen zijn oude verhalen, mythen en sprookjes de bronnen van inspiratie. Iedere foto is een fragment uit een verhaal dat een bepaald personage tot leven wekt. Zo groeit ‘Schrijven met Licht’ (foto-grafie) uit tot ‘Dichten met Licht’. De mens verandert in een symbool en krijgt een stem met een bijzondere zeggingskracht.

Voor de Chambre d’Amis is voor de foto ‘Invocation’ (‘Aanroeping’) gekozen. Op de foto zien we een vrouw die zich uitstrekt naar iets buiten zichzelf. Haar houding straalt overgave en aanroepen uit. Haar handen zijn uitgestrekt naar het licht van een kaars. Bieden haar handen het licht aan of ontvangen zij het licht juist? Passie, devotie en toewijding, ze knielt neer op de grond.

Kijk voor meer informatie over de fotografie van Esther en Janne op www.delichtdichter.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s