Ruben Creemers kunst en ontwerp

Ruben Creemers is grafisch ontwerper, artdirector en beeldend kunstenaar. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld binnen zowel toegepaste- als vrije kunstrichtingen.

Momenteel zit hij middenin een creatief onderzoek/maakproces, waarin hij technieken van diverse disciplines combineert. Werk waarin de relatie tussen woord, beeld en abstractie een grote rol speelt. Dit zal uiteindelijk resulteren in een expositie op de grens van kunst en ontwerp.

Directe aanleiding hiervoor is het plotselinge overlijden van zijn vader, nu vier jaar geleden. Zijn vader was ook grafisch ontwerper, fotograaf en schrijver en was in menig opzicht zijn creatief voorbeeld, sparringpartner en zielsverwant.

Het ongepubliceerde werk van zijn vader en de zoektocht naar zijn eigen stem als kunstenaar heeft voor Ruben als inspiratiebron gediend voor het maken van nieuw werk. Om zich met zijn vader te verbinden, maar aan de andere kant juist ook om zich van hem los te maken en zichzelf én zijn eigen pad te (her)ontdekken. Een mooi filmpje hierover is te zien op zoonverhaal.nl

Het schilderij dat we voor de Chambre d’Amis hebben gekozen, is één van de meest recente werken die uit dit proces is ontstaan.

Kijk voor informatie over het werk van Ruben Creemers op zijn website zoonstudio.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s