Portretschilder Wim de Haas

Wim de Haas is grafisch vormgever en portretschilder en woont in Rhenen. Vandaag laat hij me zien hoe zijn portretten tot stand komen en krijg ik een inkijkje in zijn schildertechniek. Wim werkt met olieverf op doek aan schilderijen, die gedetailleerde weergaven van de werkelijkheid zijn.

Voordat hij aan een portret begint voert hij gesprekken met mensen en maakt hij foto’s waarop hij zijn werk baseert. Dagenlang poseren is zodoende niet nodig.

Als portretschilder is Wim gefascineerd door het menselijk gezicht en wil hij proberen meer te laten zien dan de buitenkant. Wat achter het direct zichtbare ligt is veel interessanter. Tijdens mijn atelierbezoek laat Wim de verschillende fases van een portretschilderij zien en wijst hij me ook op de grote hoeveelheid kleurschakeringen.

We bekijken onder meer het portret van tv-presentator Humberto Tan, dat Wim in 2014 voor het tv-programma Sterren op Het Doek heeft gemaakt en dat door Tan is uitgekozen. ‘’Zijn jasje lijkt grijs’’, zegt Wim: ‘’Maar er is geen grijs aan te pas gekomen. Wat je ziet zijn allemaal verschillende kleuren.’’

Tijdens de Chambre d’Amis wordt een portret getoond dat Wim van zijn zoon Joost heeft gemaakt. Kijk voor meer informatie over de portretschilderijen op www.wimdehaas.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s