Mode Met een Missie Arnhem

Middenin het Modekwartier van Arnhem, in de wijk Klarendal aan de Klarendalseweg 476 is de Stichting Mode Met een Missie gevestigd. Ik ben er vandaag op bezoek geweest tijdens het Winterevent-Strikje. Een bijzondere ervaring. In het Modekwartier bevinden zich wel 70 winkels van onder meer kunstenaars, sieraden-, tassen- en modeontwerpers.

De Stichting Mode Met een Missie is tien jaar geleden opgericht door Rietje Compiet en Jacqueline van Lent-Seinen. Zij laten kwetsbare groepen in de samenleving participeren door opleidingen, stages en leerwerkplekken te bieden in speciaal opgezette modeateliers. Daarin wordt gewerkt aan het modelabel Mode Met een Missie.

De Stichting heeft vier ateliers op verschillende plekken in het land. De achtergrond van de vrouwen die in de ateliers werken is zeer divers. Enerzijds worden vrouwen verwezen via zorginstellingen, anderzijds via gemeenten.

Mode Met een Missie werkt samen met jonge Nederlandse modeontwerpers. Voor hen biedt de Stichting een broedplaats voor ontwerpervaring en het opbouwen van een portfolio. Hierin worden ze begeleid door het ontwerpteam, met een patronenmaakster en designer. MMM werkt samen met Saxion Hogeschool Enschede en AMFI Amsterdam op het gebied van ontwerp, stoffenkennis, stages en onderzoek.

Tijdens de Chambre d’Amis zal een impressie worden gegeven van het werk van MMM. Kijk voor meer informatie op www.modemeteenmissie.nl

Advertenties

Een gedachte over “Mode Met een Missie Arnhem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s