Mist

Vandaag duik ik met fotograaf Berry Geerligs in de archieven. Berry werkt al meer dan 40 jaar en heeft een enorme staat van dienst. Hij is als medisch fotograaf verbonden geweest aan de VU in Amsterdam, was hoofd fotolocatie van de Landbouw Universiteit in Wageningen en is sinds 2001 hoofd van de fotodienst van Het Utrechts Archief.

Als fotograaf heeft hij meegewerkt aan talloze boeken, brochures, presentaties en tentoonstellingen, maar vanochtend gaat het om zijn privé collectie. Een fotoarchief waarin zijn persoonlijke interesse tot uitdrukking komt: bezoeken van steden en natuurgebieden. Berry focust op details en een bepaalde werking van het licht, waardoor de landschappen en objecten in zijn foto’s tot bijzondere vormen en structuren transformeren. 

‘’Ik houd van mist’’, zegt Berry, waarna hij een fotoserie van De Palmerswaard -een natuurgebied langs de Rijn bij Rhenen- uit een doos vandaan tovert. Fragiele rietstengels en boomtakken in de winter afgetekend tegen een ijle lucht. Sober gekleurde details gespiegeld in het water. Ik ben verkocht.

Advertenties

Een gedachte over “Mist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s