Op atelierbezoek bij Yvonne van Hoogstraten

Vandaag ben ik op atelierbezoek geweest bij Yvonne van Hoogstraten in Elst. Zij is gespecialiseerd in fijnschilderen. De formaten van haar schilderijen zijn meestal 10 x 10 cm of kleiner. Dieren zijn haar favoriete onderwerp. Zij werkt na vijf jaar fijnschilderacademie voornamelijk in opdracht.

Voor de expositie is mijn keus gevallen op een schilderij uit 2015 van een Fries paard. Het is een werk van acrylverf op doek met het formaat van 25 x 35 cm. Wat me fascineert is het oog van het paard. Het is zo levensecht geschilderd, dat ik het niet kan begrijpen.

De in 1945 in Voorburg geboren kunstenares heeft zich verdiept in verschillende technieken van het fijnschilderen. Ze werkt met olieverf op paneel of met acrylverf op doek. Daarbij hanteert ze een oude schildertechniek, de zogeheten glaceertechniek: “Door steeds dunne lagen verf aan te brengen, krijgt het schilderij diepte.”

Yvonne schildert soms met een penseel met één haar. Ze heeft met tussenpozen bijna een half jaar aan het schilderij gewerkt.

Kijk voor meer informatie over het werk van Yvonne van Hoogstraten op haar website.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s